0

Sepetinizde 0 ürün bulunmaktadır.

Toplam
   
 
 
 
 
     

Turizmde Etik
Turizmde Etik
ISBN: 978-975-8969-76-5, Türkçe, 2006, 280 sayfa, (16,5x21.5 cm2), 1. hamur kağıt.
  • Yazar:Meryem AKOĞLAN KOZAK (Prof. Dr.)
    Hatice GÜÇLÜ NERGİS (Dr.)
  • Liste Fiyatı : 15.00 TL
  • 13.50 TL
  • Ürün İndirim Oranı :% 10
  • İndirimli Fiyatı :13.50 TL
    KAZANCINIZ :
  • Yayınevi :Detay Yayıncılık
  • Stok Durumu :
Satışta
Adet

 

Profesyonel anlamda etik, çalışanların toplumsal kurallar yanında, mensup oldukları mesleğin gerektirdiği kurallara da uyma zorunluluğunu anlatır. Bu yönüyle bakıldığında etik kavramının, daha ziyade özel gruplar için geliştirilmiş belirli davranış kural ve normları (basın, akademik etik kuralları gibi) kapsadığı görülür ve buna bağlı olarak da etik kavramının evrenselliği tartışmaya açık hale gelir. Bilindiği gibi, evrensellik prensibi, varılan yargılarda tutarlı olmayı; yani, bir kişi için doğru olan bir hareketin benzer şartlar altında, benzer diğer kişiler için de doğru olmasını gerektirir. Buna karşılık, çeşitli ülkelere bakıldığında geçerli olan etik kurallarında bazı farklılıklar ortaya çıkmaktadır. Bu farklılıkların ortaya çıkmasında ise, kültür ve ekonomik koşullar önemli etkenlerdir. Örneğin, enflasyonun hiç olmadığı veya tek haneli rakamlarla ifade edildiği bir toplumla, iki-üç haneli enflasyona maruz kalan bir toplumda uygulanan ve hatta genel kabul gören kuralların dahi aynı olması beklenemez. Dolayısıyla, farklı ortamlarda doğru ve yanlış kavramları değişebilmektedir. Bununla beraber, evrenselleşmiş, yani tüm toplumlar tarafından doğruluğu kabul edilmiş etik normlar da bulunmaktadır. Evrensel etik değerlerin geçerli olabilmesi için, tüm dünya ülkelerinde insan kalitesi, sistem ve yönetim kalitesi gibi bazı temel değerlerdeki ön koşulların sağlanmış olmasını gerekir.


Kitap, her ne kadar bir ders kitabı sistematiği ile hazırlanmış olsa da, son bölümünde sunulan nitel araştırma, Türkiye’deki farklı turistik tesislerde sıklıkla ihmal edilen kusurlu hizmetler ya da göz ardı edilen etik standartlarının neler olduğunu ortaya koymaktadır. Bu yönüyle kitabın ilgili öğrenciler yanında, araştırmacılara ve sektör yetkililerine fayda sağlayacağı düşünülmektedir.

 

Türkiye İş Bankası - Maximum Kart
TAKSİT TUTAR TOPLAM TUTAR
2 3 4
6.75 TL 14 TL
4.5 TL 14 TL
3.38 TL 14 TL
YORUMLARSize Yorumunuzu Yazın

Bu Ürünü Nasıl Buldunuz ?

Ad Soyad:
Mail Adresiniz :
Yorum :
Güvenlik Resmi :
Lütfen resimdeki 3 karakterli yazıyı kutuya sırasıyla yazınız
Güvenlik Resmi
YORUMLARA GÖZ ATIN
Ürüne ait yorum kaydı bulunamadı!
BENZER ÜRÜNLER
% 9
Toplantı Yönetimi
ISBN: 978-605-133-092-1, Türkçe, 2011, 292 sayfa, (16x23,5 cm2), 1. hamur kağıt.
28.00 TL
25.50 TL+KDV
% 10
Otel İşletmelerinde Kat Hizmetleri Yönetimi
ISBN: 9789-758-3261-81, Türkçe, 2017, 258 sayfa, (16x24 cm2), kitap kağıdı.
19.00 TL
17.10 TL+KDV
% 10
Turizmde Devre Mülk - Devre Tatil
ISBN: 975-8969-83-8, Türkçe, 1. basım, 2006, 216 sayfa, (16x24 cm2), 2. hamur kağıt.
12.50 TL
11.25 TL+KDV
% 10
Turizm Sosyolojisi
ISBN: 978-975-8326-75-9, Türkçe, 2009, 208 sayfa, (16x24 cm2), 1. hamur kağıt.
16.50 TL
14.85 TL+KDV
% 10
Turizm Pazarlaması
ISBN: 978-975-8326-77-5, Türkçe, 2007, 528 sayfa, (16x24 cm2), 1. hamur kağıt.
22.00 TL
19.80 TL+KDV
% 10
Kongre Turizmi ve Fuar Organizasyonları
ISBN: 975-8326-74-0, Türkçe, 1. basım, 2006, 264 sayfa, (16x24 cm2), 2. hamur kağıt.
15.00 TL
13.50 TL+KDV
% 10
Konaklama İşletmelerinde Çağdaş Kat Hizmetleri Yönetimi
ISBN: 975-8326-87-2, Türkçe, 2014, 304 sayfa, (18,5x24,5 cm2), 2. hamur kağıt.
20.00 TL
18.00 TL+KDV
% 10
Konaklama İşletmelerinde Önbüro Operasyonları ve Yönetimi (Örnek Önbüro Modülleri)
ISBN: 978-975-832-668-6, Türkçe, 2014, 372 sayfa, (16x24 cm2), 1. hamur kağıt.
25.00 TL
22.50 TL+KDV
% 10
Servis Tekniği ve Yönetimi
ISBN: 978-975-8326-99-0, Türkçe, 2014, 224 sayfa, (16x24 cm2), kitap kağıt.
17.50 TL
15.75 TL+KDV
% 10
Turizm İşletmelerinde Çağdaş Yönetim Teknikleri
ISBN: 978-9944-223-10-2, Türkçe, 2007, 328 sayfa, (14,5x21,5 cm2), 2. hamur kağıt.
19.00 TL
17.10 TL+KDV
% 10
Turizm ve Çevre
ISBN: 978-975-8326-90-2, Türkçe, 2012, 219 sayfa, (16x24 cm2), 1. hamur kağıt.
16.50 TL
14.85 TL+KDV
% 10
Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
ISBN: 975-8969-18-8, Türkçe, 2010, 256 sayfa, (16x24 cm2), 1. hamur kağıt.
17.50 TL
15.75 TL+KDV
% 10
Turizm Hukuku ve Mevzuatı
ISBN: 978-975-8969-97-5, Türkçe, 2008, 448 sayfa, (16,5x21.5 cm2), 1. hamur kağıt.
20.00 TL
18.00 TL+KDV
% 10
Turizm Pazarlaması
ISBN: 978-975-8969-69-2, Türkçe, 2010, 320 sayfa, (18,5x23,5 cm2), 2. hamur kağıt.
24.00 TL
21.60 TL+KDV