2
Sepetinizde 2 ürün bulunmaktadır.
Babam;
Babam İsmail Hakkı, Akşehir eşrafından Subaşı Hacı Mehmet Arif Efendi ile Hatice Hanım’ın oğlu.
Asker ocağında yetişmiş olan babam, 29 Haziran 1916’da yüzbaşı olmuş. Aralık ayında, hayvan yazmak için Tokat’tan Erbaa’ya Amasya üzerinden yayan gitmiş.
25 Ekim 1921’de Kurtuluş Savaşına katılmak üzere İtalyan Remo Şilebi ile İstanbul’dan ayrılmış. Ertesi sabah İnebolu’ya varmış. Kastamonu ve Ilgaz dağlarını öküz arabalarıyla aşarak Çankırı üzerinden 3 Kasım akşamı Ankara’ya varmış.
Ankara’dan aldığı bir emirle Binbaşı Kazım Sevüktekin komutasındaki 20. Süvari Alayı’na veteriner yüzbaşı olarak tayin olmuş. Batıya hareket etmiş.Manisa’nın Horosköyü’ne kadar muzafferiyetle gelmişler. Tam İzmir’e girecekleri sırada Ankara’dan gelen bir emirle İstanbul’a dönmüşler.
01 Haziran 1925’te binbaşı olmuş. 3174 numaralı İstiklâl madalyasına sahip olan babam 3 Ocak 1977’de vefat etti. Topkapı Çamlık Mezarlığı’na askeri törenle gömüldü.
Annem;
Annem Halime Muhterem, Muzıka-i Humayun Kumandanı Mirliva Enderunlu Osman Paşa’nın torunu. Sadaret Evrak Mümeyizi Hüseyin Mazhar Bey ile Ayşe Sıdıka Hanım’ın da kızı.1898 yılında Nişantaşı’nda dünyaya gelmiş.
Anneannemler, Şakayık Sokak ile Teşvikiye Ihlamur Yolu’nun kesiştiği köşedeki konakta oturuyorlarmış. 1900 yılında konak Ali İhsan (Sabis) Paşa’ya satılmış. Anneannem dedeme, “Camii bol biz Üsküdar’a gidelim” demiş. Dedem de “Peki” demiş. Anneannem arsayı almış. Dedem evi yapmış.
Annem 1920’lerde veteriner İsmail Hakkı ile evlenmiş. İlk çocukları, Oktay 1925’te Ankara’da öğle vakti Cumhuriyet’in topları atılırken dünyaya gelmiş. Bu nedenle Oktay’a ilaveten bir de Cumhur adını koymuşlar.
Kızları ise Üsküdar’da yaptıkları ahşap evde 14 Eylül 1928 Cuma günü dünyaya gelmiş. Oktay’la ahenkli olsun diye Olcay demişler.
Ben;
1928 yılında İstanbul, Üsküdar’da doğdum. Osmanlı bir aileden geliyorum. Kurtuluş Savaşı’na katılmış bir anne ile babanın kızıyım. Sosyal Demokratım. Atatürkçüyüm. Cumhuriyetçiyim. Ortaokul mezunuyum.
Elli yıllık çalışma hayatımda, hep “evrak”la ilgili işlerde çalıştım. Ve bunu meslek edindim. Kuruluşlara arşiv çalışmaları yaptım, haberleşme bölümleri kurdum, eğitim programları düzenledim, ulusal ve uluslararası toplantılarda dokümantasyon koordinatörlüğü yaptım.
Bir memur olarak formasyonum ve bir birey olarak siyasi konulardaki görüşüm ve de sanat anlayışım kırk yıl yaşadığım Ankara’da oluştu.
Klasik Batı Müziği sevdalısıyım. Sanatın her dalına ilgi duyarım. İyi bir resim koleksiyonum var. Anılarımı yazma sürecinde çok anı-kitap okudum. Bodrum Yarımada Gazetesi’ne dört yıl süreyle, konuk yazar olarak, doksan yazı yazdım. Üç ödül aldım.
Kendim ile ve dünya ile barışığım. İnsanları severim. Bazılarını daha çok severim. Bilgisayar ve internet kullanıyorum. Facebook’a yazı yazıyorum. Okul yıllarında voleybol, çalışma hayatında tenis oynadım. Fenerbahçeliyim. 3.derece Reiki öğrencisiyim, Üsküdar’da oturuyorum..
Bu Ürünü Nasıl Buldunuz ?
Ürün İadesi veya Değiştirme Süreci
Siz sayın okuyucularımız, aşağıdaki koşullar altında her zaman iade edebilir veya değiştirme yapabilirsiniz:
Türkiye'nin İnternet kitapçısı TDK; satın aldığınız e-Kitap ve e-Makale hariç diğer tüm fiziksel basılı ürünleri kargo teslim tarihinden itibaren 5 gün içerisinde iade edebilirsiniz. İade tarihi olarak ürünün tarafımıza ulaştığı tarih değil, sizlerin ürünü iade için kargoya verdiğiniz tarih kabul edilir. e-Kitap ve e-Makale gibi sayısal ürünlerin ve açıldığında yeniden orjinali gibi paketlenemeyen bilimsel oyuncakların iadesi kabul edilmemektedir.
İade halinde ürün veya ürünlerin tahrip edilmemiş, kullanılmamış veya orijinal durumunun bozulmamış olması gerekir.
Ambalaj malzemesi eksik veya tahrip olmuş, kullanılmış ürünlerin iadesi kabul edilmemektedir.
İade edilecek ürün veya ürünler ile ilgili faturanın aslı da gönderilmelidir; aksi durumda iade kabul edilmez. İadesi yapılacak ürünlerde iade-gönderme kargo ücreti alıcıya aittir.
Değiştirme işleminde ise iade-gönderme kargo ücreti alıcıya, tekrar gönderme ücreti İnternet kitapçısı TDK'ya aittir.
İade edilen ürün, kargo'da bozulmayacak şekilde yeniden paketlenmelidir; ambalajında bozulma veya ürünün tekrar satılmasını engelleyecek durumlarda iade işlemi uygulanmaz.Ürün iadesi süreci belirtilen koşullar altında başarılı olmuş ise iade bedeli 3 işgünü içerisinde tahsilat yönteminin benzeriyle geri ödenir.
İade etme sürecinde önemli unsurlar:
1) İade etmeyi düşündüğünüz ürünü, aslına benzer şekilde ambalajlayınız.
2) Satın alma sürecinde size verilen fatura ile birlikte geri gönderiniz. İade sürecinde gönderme kargo ücreti alıcıya aittir.
3) İade edilen ürünlerle ilgili geri ödeme üç (3) işgünü içerisinde yapılır; farklı bankalardan dolayı (EFT süresi) bu süre biriki gün uzayabilir.
Değiştirme sürecinde önemli unsurlar:
1) Değiştirmeyi düşündüğünüz ürünü, aslına benzer şekilde ambalajlayınız.
2) Aldığınız ürünü hangi ürünle değiştireceksiniz, o ürünü de normal satıl alma prosedürü ile alınız ve ödeme şeklini "havale" olarak seçiniz. Aldığınız ürünü değiştirmek için gönderirken yeni ürünün sipariş kodunu da yazınız.
3) Değiştirilecek ürünü, yeni ürün bilgisini ve ilk satın alma faturasını birlikte gönderiniz. Değiştirilecek ürünün TDK'ya gönderilmesi kargo ücreti okuyucuya, yeni ürünün okuyucuya gönderilmesi kargo ücreti TDK'ya aittir.
4) Değiştirme sürecinde oluşacak fark okuyucuya yapılacaksa hesabına iade edilir. Oluşan fark TDK içinse okuyucu farkı ödeme şekillerinden birisi ile gerçekleştirir.