0
Sepetinizde 0 ürün bulunmaktadır.
Kaçakçılıkla mücadele, yılda milyarlarca Avroluk kayıpla Avrupa Birliği üye devletlerin en zorlu uğraşlarından birisini oluşturmaktadır. Döngüsel kaçakçılık (Carousel Fraud) başta olmak üzere katma değer vergisinde kaçakçılık faaliyetlerinin boyutları her geçen gün genişlemekte; üye devletlerin katma değer vergisi gelirlerinin kaybı da aynı oranda artış göstermektedir. Bu kapsamda üye devletler birbirlerine yardımcı olabilmek adına önemli oranda idari iş birliği araçları geliştirmeye devam etmektedir. Ancak söz konusu araçlar sarf edilen tüm bu çabalara rağmen halen geliştirme ve tamamlanma ihtiyacı içerisindedir. Buna göre başta döngüsel kaçakçılık olmak üzere katma değer vergisi kaçakçılığına karşı alınan/alınacak önlemler çeşitlendirilmekte ve gittikçe önemi artan ve kalıcılığı tartışılan "Katma Değer Vergisinde Tersine Vergilendirme Mekanizmasının (Reverse Charge Mechanism)" uygulanması tartışılmaktadır. Çalışmanın belirttiği esas sorun, sektörel ya da genelleştirilmiş olarak tersine vergilendirme mekanizmasının temelinde yatan katma değer vergisinde, döngüsel kaçakçılığın etkili yollarla ortadan kaldırılıp kaldırılamayacağı üzerine olacaktır. Elinizdeki çalışma ile Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde olan Türkiye açısından da bu mekanizmanın kapsamı tartışılacak, hem teorik hem pozitif uluslararası vergi hukuku hem de yargı kararları açısından durum değerlendirilecektir. Ayrıca çalışma, konuya ilişkin yapılacak tespitlerle, doktrindeki tartışmalara katkı sağlaması açısından önem arz edecektir.
Bu Ürünü Nasıl Buldunuz ?
Ürün İadesi veya Değiştirme Süreci
Siz sayın okuyucularımız, aşağıdaki koşullar altında her zaman iade edebilir veya değiştirme yapabilirsiniz:
Türkiye'nin İnternet kitapçısı TDK; satın aldığınız e-Kitap ve e-Makale hariç diğer tüm fiziksel basılı ürünleri kargo teslim tarihinden itibaren 5 gün içerisinde iade edebilirsiniz. İade tarihi olarak ürünün tarafımıza ulaştığı tarih değil, sizlerin ürünü iade için kargoya verdiğiniz tarih kabul edilir. e-Kitap ve e-Makale gibi sayısal ürünlerin ve açıldığında yeniden orjinali gibi paketlenemeyen bilimsel oyuncakların iadesi kabul edilmemektedir.
İade halinde ürün veya ürünlerin tahrip edilmemiş, kullanılmamış veya orijinal durumunun bozulmamış olması gerekir.
Ambalaj malzemesi eksik veya tahrip olmuş, kullanılmış ürünlerin iadesi kabul edilmemektedir.
İade edilecek ürün veya ürünler ile ilgili faturanın aslı da gönderilmelidir; aksi durumda iade kabul edilmez. İadesi yapılacak ürünlerde iade-gönderme kargo ücreti alıcıya aittir.
Değiştirme işleminde ise iade-gönderme kargo ücreti alıcıya, tekrar gönderme ücreti İnternet kitapçısı TDK'ya aittir.
İade edilen ürün, kargo'da bozulmayacak şekilde yeniden paketlenmelidir; ambalajında bozulma veya ürünün tekrar satılmasını engelleyecek durumlarda iade işlemi uygulanmaz.Ürün iadesi süreci belirtilen koşullar altında başarılı olmuş ise iade bedeli 3 işgünü içerisinde tahsilat yönteminin benzeriyle geri ödenir.
İade etme sürecinde önemli unsurlar:
1) İade etmeyi düşündüğünüz ürünü, aslına benzer şekilde ambalajlayınız.
2) Satın alma sürecinde size verilen fatura ile birlikte geri gönderiniz. İade sürecinde gönderme kargo ücreti alıcıya aittir.
3) İade edilen ürünlerle ilgili geri ödeme üç (3) işgünü içerisinde yapılır; farklı bankalardan dolayı (EFT süresi) bu süre biriki gün uzayabilir.
Değiştirme sürecinde önemli unsurlar:
1) Değiştirmeyi düşündüğünüz ürünü, aslına benzer şekilde ambalajlayınız.
2) Aldığınız ürünü hangi ürünle değiştireceksiniz, o ürünü de normal satıl alma prosedürü ile alınız ve ödeme şeklini "havale" olarak seçiniz. Aldığınız ürünü değiştirmek için gönderirken yeni ürünün sipariş kodunu da yazınız.
3) Değiştirilecek ürünü, yeni ürün bilgisini ve ilk satın alma faturasını birlikte gönderiniz. Değiştirilecek ürünün TDK'ya gönderilmesi kargo ücreti okuyucuya, yeni ürünün okuyucuya gönderilmesi kargo ücreti TDK'ya aittir.
4) Değiştirme sürecinde oluşacak fark okuyucuya yapılacaksa hesabına iade edilir. Oluşan fark TDK içinse okuyucu farkı ödeme şekillerinden birisi ile gerçekleştirir.